Project Description

KÖPTETŐK, KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓK LÉGUTAK EGÉSZSÉGE

A termékről

A felső légutakban letapadt váladék rendkívül gyakori panasz, minden ember találkozhat vele életében. Megnyilvánulási formája a hurutos köhögés, a váladék felköhögése és a mellkasi fájdalom. Az ilyenkor kialakuló gyulladás következtében a légutak nyálkahártyája megduzzadhat, és fokozódhat a nyáktermelésük is. A túl sok és a túl sűrű váladék egyaránt gondot jelenthet egyrészt a légutak beszűkülnek, így kisebb keresztmetszeten áramolhat a levegő, vagyis kevesebb oxigén jut el a sejtekhez, másrészt a sűrű légúti váladékban a kórokozók is felszaporodhatnak, amely tovább ronthatja a beteg állapotát, és elnyújthatja a betegségből való felépülést is. Szervezetünk védőmechanizmusa a köhögés, mely segít tisztán tartani a légutakat, illetve megakadályozza az ártalmas anyagok bejutását a
légcsövekbe és tüdőbe. Ilyenkor a a váladék felszakítását és felköhögését elősegítő készítmények, a hurutoldók és a köptetők alkalmazása indokolt.

A váladékot elfolyósító hurutoldók (pl. acetil-cisztein, ambroxol) hozzásegítenek ahhoz, hogy a váladék könnyebben felköhöghető legyen. Mivel hurutos váladék nemcsak a légutakban képződhet, hanem az arcüregben is felhalmozódhat, erős, viszkózus orrváladékozás esetén is javasolt a hurutoldók alkalmazása.

A köhögési inger intenzitását fokozó köptetők (pl. terpén-hidrát, kakukkfűkivonat, borostyánlevél-extraktum) a köhögési folyamat indukálása révén járulnak hozzá a könnyebb felköhögéshez.

A hurutoldók és köptetők különféle gyógyszerformákban és hatáserősségekben állnak rendelkezésre. A napi 2-3 alkalommal, étkezés után adagolandó készítmények napi utolsó adagjának a bevételét – az éjszakai alvás nyugalma érdekében – célszerű a késő délutáni órákra időzíteni.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek 8:00 – 19:00
Szombat 8:00 – 13:00
Vasárnap Zárva

Itt talál minket

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatvédelmi Tájékoztató.
I Accept

ÍRJON NEKÜNK, VAGY TELEFONÁLJON, HA SZERETNÉ, HOGY A PATIKÁBAN BÁRMELY TERMÉKET ÖSSZEKÉSZÍTSÜK ÖNNEK. PATIKÁNKBAN A TERMÉKEK SZEMÉLYESEN ÁTVEHETŐEK.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyibe kérése, kérdése van, vagy érdeklődik termékeink, szolgáltatásaink iránt, írjon nekünk az alábbi űrlapot használva.